Vízlelőhelyekkel a PET palack áradat ellen

A BWT Hungária Kft, – a BWT víztisztítók, vízlágyítók forgalmazója – a környezettudatosság jegyében egy szuper programmal rukkolt elő.

Az már köztudott, hogy bolygónk élővilágára komoly veszélyt jelentenek a PET palackok. Sok kezdeményezés született azért, hogy visszaszorítsák a műanyag flakonok használatát. 

A legnagyobb probléma, hogy a palackok többségét mindössze egyszer használják, majd a szemétbe – nem ritkán a környezetbe – kerül. Bár sokan gyűjtik szelektíven, de így is komoly környezeti terhelést jelentenek!

Ezen problémából kiindulva a BWT a következő közleményt tette közzé:

„A környezettudatosnak lenni ma az egyik legmenőbb dolog, amely arra inspirálta a BWT-t, hogy idén útjára indítsa a (V)ízlelőhely kampányát. A céljuk, egy olyan együtt gondolkodó közösség kialakítása, akik segítik egymást abban, hogy a jövő zöld lehessen.

Ennek keretében azt a küldetést fogalmazták meg, kialakítsanak egy olyan hálózatot, ahol a szomjas környezettudatos városlakók a palackjaikat, kulacsaikat szűrt, zamatos vízzel ingyenesen újra-tölthessék a város különböző pontjain, így csökkentsék közösen a PET palackok mennyiségét. A programhoz olyan éttermeket és kávézókat keresnek, akik vállalják, hogy bárki betérhet hozzájuk feltölteni a kulacsát.

A részvétel számotokra is számos előnyt jelent! Hogy mik ezek? Érdeklődjetek a BWT-nél: petrovera@bwt.hu !”