42 ginnel

Az alap helyzet az, hogy a kávé a kedvenc italunk, a gint pedig kimondottan szeretjük. Főleg, ha van hozzá jófajta tonic. Ezzel az alappal pedig hogyan mondhattunk volna nemet, mikor Fülöp Geri a Depresso üzletvezetője meginvitált minket a 42Coffee Cupping és OperaGin MasterClass eseményre.

 

Talán eseményre még nem érkeztem olyan jó időben, mint ez alkalommal, hiszen pont a cupping kezdetekor toppantam be a Depibe. Cupping kanál a kézbe, és indulhat is a kóstolás. Nyolc kávé várt a csészékben a 42 Coffee finomságai közül. Nezvál Máté nem sokat mondott róluk elöljáróban, először csak kóstoljunk, élvezzük az ízeket, találjuk meg a kedvencünket! A végén természetesen mindent megtudtunk a nedükről.

Az első kóstolók közt, még igencsak meleg állapotban kóstolhattam. Lévén, hogy a szélsőségek embere vagyok – nem én mondtam, szerintem ez nem is így van! – nekem az első és az utolsó csésze tartalma ízlett a leginkább. Na de nézzük a következő kört, hisz egy kör nem kör!

Picit hűlt a kávé, így mindjárt más ízét mutatta meg másodjára. Ekkor egyértelművé vált, hogy a voksot az utolsó csésze tartalmára teszem. A harmadik kör sem tudott ezen változtatni. Hiába, a mikro lot-ról származó kenyai kávé feketeribizlis ízjegye elvarázsolt. Igazi remekmű!

Kávé után megdörzsöltük a lámpásunka, amiből előjött a Gin. Na jó nem lámpás volt, hanem üveg, és nem dörzsöltük, hanem kitöltötték nekünk. Varsányi Ferenc, a magyar Opera Gin nagykövete ismertette meg a jelenlévőkkel a gin történetét, és a magyar gin sztoriját. Persze ez nem egy száraz előadás volt, hiszen közben kóstolhattuk a gint összetevőnként és kész, önálló italként és a végén Gin Tonic formájában is. Ez azért így délután 6 körül egész jó indítása az estének.

 

A folytatás sem alakult egyhangúan, hiszen Raksányi Mátyás, a Hotsy Totsy Bár bartendere szuper gin alapú koktélokat készített nekünk. A főszereplő az 50 éves Negroni lett, annak is a White Negroni változata, Opera Gin-el.

 

Ha pedig ez nem lett volna elég, egy saját fűszerezésű gin-es koktélt is készítettünk elég speckó eljárással. Ezt jól be is csomagolták nekünk, hogy majd otthon ihassuk meg ínségesebb időkben.

 

Kíváncsi vagy hogyan kell kevés italtól becsiccsenteni? Elárulom a módszert: Igyál éhgyomorra! Bizony, olyan sűrű volt a programom egész nap, hogy ebéd nélkül érkeztem. Kezdtem is érezni az alkoholok hatását.

Na akkor most van itt az ideje enni és inni. Enni a Depresso új étlapjáról választottam egy finom csirkecomb filét, inni pedig ilyen esetben a víz a legmegfelelőbb.

 

Ezután a rendezvény beszélgetős, iszogatós fokozatba kapcsolt.

Remek kezdeményezés volt az esemény. Külön elismerés a Depressonak, hogy a regisztráltaktól pénzt sem kértek ezért a jól sikerült csütörtök esti programért!