Meglepő portafilter rögzítéssel jött a La Marzocco új kávégépe

A 90 éves La Marzocco új kávégépet mutatott be nemrég, KB90 néven.

Az új gépet nagyforgalmú kávézókba ajánlják. Az újszerű kialakítású kávékar csatlakoztatásnak köszönhetően egyszerűbbnek ígérik a használatát, illetve egy automatikus öblítési funkció is segíti a barista munkáját.

A gyors kar csatlakoztatás enyhíti a baristák csukló és stressz terelését a forgalmas időszakokban. Ezzel a technológiával értékes másodperceket lehet megtakarítani minden egyes ital elkészítésénél.

Az automatikus öblítésnél gőzt is használ a rendszer, ezzel fokozza a fej tisztaságát minek köszönhetően még tisztább kévéízt ígér a gyártó cég.

Egy csepptálcába épített mérleg és egy algoritmus segít abban, hogy a megfelelő pillanatban állítsa le a készítési folyamatot a gép, függetlenül a használt kávéfajtától. Ráadásul nincs szükség előre programozni az extrakciós időt. Ezzel a fejlesztéssel ez a típus belépett a volumetrikus kávégépek piacára, ahol eddig a Victoria ArduinoVA388 Black Eagle volt az egyik legismertebb szereplő.

Speciális gőzölő cső gondoskodik arról, hogy a baristák ne égessék meg magukat. Ugyanakkor továbbra sem kell lemondani a La Marzocco-nál megszokott remek gőzölési lehetőségről.

 

Az új masina a Linea PB testvére, sok azonos alkatrészt tartalmaz, ez is segíti a szervizháttér gyors kialakítását.

Az áráról annyit tudunk, hogy a kétfejes változat 22.400 Euro körül kapható. Hazai árakról még nincsen információnk.

Neked hogy tetszik az új kávégép? Ha esetleg volt szerencséd kipróbálni, írd meg a véleményedet a facebook oldalunkon!

Forrás: https://kb90.lamarzocco.com